Exponering

Nu var det ett tag sen jag bloggade men de är så här att min pojkvän for hem och överaskade mig i veckan som varit, så jag har inte riktigt haft nån skriv lust! 
Men jag kände att jag ville skriva om nått som har just med PTSD (posttraumatiskt stresssyndrom) att göra och KBT (Kognitiv beteendeterapi
 
Exponering.. och de jag menar med exponering är  ex. om man råkat ut för en traumatisk händelse så kan man med exponeringsterapi börja läka så att säga och de man gör under terapin är att man ska gradvis börja prata om de som har hänt i då tid men inte bara de utan man ska även börja prata om känslorna man hade under händelsen och vad man tänkte på osv.
Men man kan inte ta allt på samma dag utan man måste kämpa sig igenom alla kännslor man har efteråt.
och de kanske låter lätt med de är inte.
alla känslor som man gömt undan dyker upp all skam och skuld  och rädsla!
 
Kämpa på!
 
 följ plåsterkampanjen på fb!
 https://www.facebook.com/plasterkampanjen?fref=ts 

nu är jag här igen!

Så jag satt och tittade runt lite internet, och oftast när man tittar om kring och verkligen läser vad som skrivs runt på olika sidor, så finns de alltid en som "klagar" om sina problem, och ja visst kan de bli jobbigt i längden och visst brukar (inte alla) men många sitta och små sucka och kommentera nått taskigt.. 
med istället för att driva med personen, kan man inte skriva nått som hjälper,
har du inget bra att skriva, så ge fan å skriv nått..
De gör ingen nytta, snarare river man ner de lilla självförtroendet personen har!
Sen en sak till!
När jag ser folk komentera om att man borde gå till en psykolog fast som en negativ sak, jag har bara en sak att säga till er!
att gå till en psykolog är bra för många människor, sluta göra de till nåt negativt, de finns dom som behöver en psykolog och de är inget fel med de! 
 
om man ska ta ett exempel, om man gått igenom nått jobbigt, traumatiskt, kanske så har man blivit utbränd, men den hjälpen man får utav en psykolog eller kurator är ett så sjukt stark hjälpmedel, utan de hjälpmedlet skulle inte många som råkat ut nått jobbigt klara av dagen, och utan de hjälpmedlet kanske den personen inte skulle bli frisk, och glad! så innan du sätter dig framför din dator och komenterar nått negativt om nått du inte har någon aning om, tänk så här:
 
utan psykolog/kurator hjälp skulle de vara fler som tog livet av sig,
och när du sitter och komenterar elakt om någon så kanske du bara kanske bidrar till att nån inte klarar av en vanlig dag, den personen du komenterade nått elakt om kanske inte finns i morgon för nästan allt man hör är skit, tänk på de nästa gång!
 

argt inlägg igen..

så nu kommer de ett argt inlägg ingen..
så i dag var jag på vårdcentralen och de va ganska mycke folk där,. så alla har väl kanske inte vet all när man kommer till ett sånt ställe så tar man sig en kölapp och sitter och väntar på sin tur.. 
så jag tog mig en lapp och satt mig ner och väntade snällt. nu till de de som stör mig, när man sitter snällt och väntar på min tur och så kommer de nån jävlel och tränger sig inte bara för mig utan 10 personer till, seriöst ta din kölapp och sätt dig ner och vänta som alla andra.. 
idag var en sådan dag när inte bara en gjorde så de va nog 3-4 stycken, snälla mäniska calm the fuck down och sluta träng dig, de går inte snabbare för dig att få hjälp, med tanke på att personalen ber dig att ta en kölapp och vänta på ditt nummer ska dyka upp.
så snälla människor jag ber er snälla ta en kölapp och vänta! 
 

so now they are going a cross post again ..
so today I was at our center and the was pretty crowded there. so everyone may well not know when you come to a place like that so do you get a ticket and sitting and waiting for their turn ..
so I took a piece of paper and sat down and waited nicely. Now the ones that bother me, when you sit nicely and wait for my turn and they will someone bitch and intrudes not only for me but 10 people to seriously take your queue number and sit down and wait like everyone else ..
Today was such a day when not only one person did it but probably 3-4 people, please calm the fuck down and stop it! it does not go faster for you to get help, given that the staff asks you to take a queue number and wait for your number to show up.

so please I ask you to please take a ticket and wait!

 

 

reaktioner vid trauman

Så de är inte  vanligt att de skrivs och pratas om PTSD och ångest och rädsla..
de är vanligt att man får stora förändringar av just trauman, men de pratas inte om de så mycket när man pratar om trauman kan de vara allt mellan  sjukdomsbesked, hot om våld, misshandel, våldtäkter och katastrofer osv men de viktigaste är att man ska veta att de tar tid för kroppen att återhämta sig, 
 
ånget och rädsla blir en vanlig och naturlig reaktion på en farlig reaktion, men de som är svårt att förstå är att ångesten förändrar ens syn på världen.. små saker som att gå på stan eller bara gå på affären kan påminna om den händelsen som man varit med om.. och de kan vara allt från lukter, ljud eller situationer som påmminer om de man varit med om..
 
när de gäller PTSD (posttraumatisk stress syndrom) kan de hända att man får återblickar (flashbacks) de vill säga att man får starka intensiva klara bilder av händelsen och de kan kännas som om de händer igen. men sen kan mardrömmar och sömnlöshet vara en vanlig "biverkning"
 
Något jag tycker är viktigt att ta upp är även detta med skuld och skam, de är många som anklagar sig sjäv för saker som de gjorde eller kanske inte gjorde.
Till exempel tänker vissa som har blivit misshandlade att de kunde kämpat tillbaka och man kan skylla på sig själva för angreppet, eller att känna skuld för traumat betyder att man tar ansvar för de som hänt.. men de kan leda till kännslor som hopplöshet och deppression.. 
 
självbilden eller världsbilden blir oftar mer negativt färgad, man kan kanske säga till sig själv " om jag inte varit så svag och dum hade detta aldrig hänt mig" och de kan även ge en mer hårda tankar om sig själv "jag är en dålig person och jag förtjänade detta".
de är INTE ditt fel!
 
okej de kanske inta va de roligaste inlägget men de är värt att tänka på och veta om!
jag vill bara att de ska pratas mer om just detta ämne för de pratas så lite om detta..
 
titta gärna in på plåsterkampanjen på facebook oxå ;)
 
http://www.expressen.se/halsa/psykisk-ohalsa---borja-vaga-prata-om-det/?cmpid=nyheter_twitter_x_basen_x 
 
 

Ren lycka!

Jo jag vet att de har varit mycket inlägg om hur jobbigt saker och ting är men även i mörkret så kommer alltid solsken! mitt solsken är du.
Som rubriken säger, ren lycka, min älskade pojkvän skulle åka ner till katrineholm för plugga och vara borta i 7 veckor  vilket jag tycker är mycket jobbigt eftersom att han är min "klippa" och stöttar mig och försöker alltid rycka upp mig när jag har de jobbigt! 
Men idag fick han veta att han inte behöver åka förns på torsdag så jag får spendera lite mer tid med honom innan han måste åka ner.
och för mig är de ren lycka att få några extra dagar med honom!
 
de blir lixom så konstigt och tomt utan dig runt om kring mig, sängen som var så liten blir jätte stor, det blir så tyst när man inte har de tysta små snarkande ljuden när du sover, JA de är tomt utan att ha dig runt om kring mig. 
Men de betyder bara att jag älskar dig hjärtat!
 
Nu tänker jag berätta att jag har otroligt svårt att skiljas från dom jag älskar och bryr mig om.( men de ligger i familjen ;)..) Men de är ju naturligt att känna så.. Eller..Har jag fel? 
jag tror att alla tycker att de är jobbigt.. mer eller mindre.. men i min familj så gråter vi som tokar (ni vet vilka ni är) men de är okej att bli ledsen när man skiljs åt, visst är de jobbigt.
De är ju inte hejdå, vi syns ju snart!
 
English
 
I know its been alot of posts about how bad things are , but in the dark there will be sunshine! my sunshine you are.

As the title says , pure happiness, my beloved boyfriend would go down to katrineholm for study and to be away for 7 weeks which I think is very difficult because he is my " rock" and supports me and always try to pick me up when I have it ruff!
But today he was told that he can stay to Thursday so It snice to know that i can spend some more time with him before he has to go.
and for me is the sheer happiness to get a few extra days with him!

its so strange and empty without you around around me , the bed was so small becomes very large , it becomes so quiet when you do not have the quiet little snoring noises while you sleep, YES they are empty without you around around me.
But thats just means that I love you darling!

Now I tell you that I have incredibly difficult to be separated from those I love and care about. (But  my family is a bit sensitive ;) ..) But its natural to feel that way .. Or .. Am I wrong ?
I think everyone thinks it's hard .. more or less ..my family cry like fools ( you know who you are) but it's okay to be sad when you are separated from the family, because it sucks!
it's not good bye ,but a see you soon!

 

 

cajsabloom.blogg.se

To see a world in a grain of sand

RSS 2.0